Weber Slovenija
Korejski vok


Cas priprave
15 min.
Cas pecenja
35 min.
Težavnost
Srednja
Plin
neposredno
Oglje
neposredno
Sestavine za 4 osebe
800 g | filiranih zrezkov |
½ koničastega | zelja |
1 rdeča | paprika |
2 | korenčka |
1 šop | mlade čebule |
1 šop | zelenih špargljev |
2 | šalotki |
1 strok | česna |
1 žlica | paprike |
1 žlica | rjavega sladkorja |
½ žličke | ingverja |
½ žličke | kardamoma |
½ žličke | česna v prahu |
½ žličke | kajenskega popra |
½ žličke | soli |
Sojina omaka | |
Sveža zelišča | |
Olje za cvrtje |
Priprava
V KUHINJI:
Za marinado zmešajte vse začimbe. Meso narežite na trakce. Meso marinirajte vsaj 30 minut. Zelenjavo narežite na trakce. Nasekljajte zelišča.
PRI ŽARU:
Žar pripravite za neposredno močno toploto. Vok postavite na rešetko za peko GBS® in pustite, da se segreje. Ko je vok vroč, dodajte olje. Meso rjavo zapecite, nato ga vzamite iz voka. Zelenjavo sotirajte, nato dodajte meso in sveža zelišča. Začinite s sojino omako.
Dodaten nasvet:
Uporabite sezonsko zelenjavo.