Weber Slovenija
Kruh Fougasse (provansalski kruh)


Cas priprave
30 min.
Cas pecenja
25 min.
Težavnost
Srednja
Plin
posredno
Oglje
posredno
Sestavine za 4-6 osebe
800 g | italijanske moke (tip 00) |
250 g | moke durum |
30 g | svežega kvasa (približno 10 g suhega kvasa) |
20 g | sladkorja |
Morska sol | |
600 ml | vode |
2 vejici | svežega timijana |
2 vejici | svežega rožmarina |
Olivno olje |
Priprava
V KUHINJI:
V skledi zmešajte vodo, sol in kvas. Dodajte moko durum in mešajte, da testo postane mehko.
Dodajte italijansko moko in mešajte še nekaj minut (testo mora biti precej mokro).
Odstranite posodico s stojala za peko perutnine in ga obložite s papirjem za peko. Testo položite na dno posode in po njem potresite rožmarin in timijan.
Pokrijte ga in ga pustite vzhajati eno uro.
PRI ŽARU:
Žar pripravite za posredno močno toploto.
Po kruhu pokapljajte olivno olje, potresite z morsko soljo in ga pecite okrog 25 minut, dokler ni zlatorjav in hrustljav.
Dodaten nasvet:
Testu lahko dodate sušen paradižnik in olive.