Weber Slovenija
Sadna pita z mandljevo kremo


Cas priprave
20 min.
Cas pecenja
35-45 min.
Plin
indirektna
Oglje
indirektna
Sestavine za 6 osebe
375 g | listnatega testa |
75 g | zmehčanega masla |
75 g | rjavega sladkorja muscovado |
75 g | zmletih mandljev |
50 g | moke |
2 | razžvrkljani jajci |
4 | jušne žlice češnjeve marmelade |
2 | olupljeni in narezani hruški |
2 | jušni žlici amaretto likerja |
sladkor v prahu za posip |
Priprava
- Razvaljano testo položite v veliko ALU posodico in pustite, da počiva 30 minut.
- Ko testo počiva, pripravite mandljevo kremo. Maslo zmešajte s sladkorjem, mandlji, moko, jajci in amaretto likerjem. Nadev mora biti gladek in kremast.
- S češnjevo marmelado premažite testo in nanjo razporedite mandljevo kremo. Razmažite s paletnim nožem.
- Rezine hrušk razporedite po nadevu. Pito pecite (indirekten način) na kamnu za pizzo 35 - 45 minut, dokler ni zlato rjava.
- Ohlajeno posipajte s sladkorjem v prahu.